A jó pizza és jó pizzakő párban jár!
A kövön sütés egyedi ízt kölcsönöz a tésztának, sokak szerint finomabb!
Jó, jó, igen, tudjuk: van az autentikus olasz pizza és a fejekben ettől többé kevésbé eltérő pizzaváltozatok.
Mondhatjuk: ahány ember, annyi-féle pizzaízlés, de itt jön a de!
A kövön sütés egyedi ízt kölcsönöz a tésztának, sokak szerint finomabb!
Az előmelegített (240-300 fok) pizzakő közvetlenül és egyenletesen vezeti, adja át a hőt a sütés során a tésztának és a feltéteknek, ami intenzívebb, harmonikusabb ízvilágot eredményez.
Ez közelebb áll ahhoz az elképzeléshez, amit “az igazán jó pizza” ízéhez, illatához, megjelenéséhez társítunk.
A titok a pizzakő tömör anyagában van, ami ennek köszönhetően elősegíti a pizza egyenletes sülését. A tésztánk ezáltal kívül ropogós, belül viszont puha marad.
A kövön sütött pizza ízei mélyebbek, intenzívebbek és a feltétek ízei is jobban kiemelkednek a “hagyományos” sütési módszerekhez képest.
A jó minőségű, sűrű anyagú pizzakő könnyen tisztítható és tartós is. Fontos, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek anélkül, hogy repedezne vagy deformálódna.
A jó pizza és a jó pizzakő tehát együtt jár, amire egy kiváló példával tudunk szolgáli.
Ezzel a cordierit pizzakővel (240-300 fokra melegítendő elő - sütőtől és recepttől függően) olyan pizzát készíthet, amilyet csak Nápolyban ehet:
Pizzakő ajánlatunk: Pizzalap csiszolt élekkel
Kemencés kenyér és pizzasütésre alkalmas sütőlapok kínálatunkból: Sütőlapok
Ne csak álmodozz a kövön sült pizzázás élményéről, szerezd be most pizzaköved, amivel gyerekjáték lesz pár perc alatt lenyűgöző olasz pizzákat varázsolni a család asztalára!