Kérdése van? Hívjon minket! +36703773122
         Nyitva: hétfőtől-péntekig 8-16 szombat 8-12-ig
         Debrecen, Vámospércsi út 141.

Blog

A jó pizza és jó pizzakő párban jár!

Dózsa Miklós
A jó pizza és jó pizzakő párban jár!

A kövön sütés egyedi ízt kölcsönöz a tésztának, sokak szerint  finomabb! 

Jó, jó, igen, tudjuk: van az autentikus olasz pizza és a fejekben ettől többé kevésbé eltérő pizzaváltozatok. 

 

Mondhatjuk: ahány ember, annyi-féle pizzaízlés, de itt jön a de!



A kövön sütés egyedi ízt kölcsönöz a tésztának, sokak szerint  finomabb!

 

Az előmelegített (240-300 fok) pizzakő közvetlenül és egyenletesen vezeti, adja át a hőt  a sütés során a tésztának és a feltéteknek, ami intenzívebb, harmonikusabb ízvilágot eredményez.

 

Ez közelebb áll ahhoz az elképzeléshez, amit “az igazán jó pizza” ízéhez, illatához, megjelenéséhez társítunk. 

 

A titok a pizzakő tömör anyagában  van, ami ennek köszönhetően elősegíti a pizza egyenletes sülését. A tésztánk ezáltal kívül ropogós, belül viszont puha marad. 

 

A kövön sütött pizza ízei mélyebbek,  intenzívebbek és a feltétek ízei is jobban kiemelkednek a “hagyományos” sütési módszerekhez képest. 

 

A jó minőségű, sűrű anyagú pizzakő könnyen tisztítható és tartós is. Fontos, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek anélkül, hogy repedezne vagy deformálódna.

 

A jó pizza és a jó pizzakő tehát együtt jár, amire egy kiváló példával tudunk szolgáli. 

 

Ezzel a cordierit pizzakővel (240-300 fokra melegítendő elő - sütőtől és recepttől függően) olyan pizzát készíthet, amilyet csak Nápolyban ehet:

Pizzakő ajánlatunk: Pizzalap csiszolt élekkel

Kemencés kenyér és pizzasütésre alkalmas sütőlapok kínálatunkból: Sütőlapok


Ne csak álmodozz a kövön sült pizzázás élményéről, szerezd be most pizzaköved, amivel gyerekjáték lesz pár perc alatt lenyűgöző olasz pizzákat varázsolni a család asztalára!