Kérdése van? Hívjon minket! +36703773122
         Nyitva: hétfőtől-péntekig 8-16 szombat 8-12-ig
         Debrecen, Vámospércsi út 141.

pizza sütőlap 400x300x20mm csiszolt élekkel
pizza sütőlap 400x300x20mm csiszolt élekkel
7 500 Ft

pizza sütőlap 400x300x20mm csiszolt élekkel

pizza sütőlap 400x300x20mm csiszolt élekkel
pizza sütőlap 400x300x20mm csiszolt élekkel
7 500 Ft
Részletek

Ezzel a termékkel a pizza olyan ízű, mint Nápolyban, a kenyér pedig olyan, mintha frissen érkezne a sarki pékségből.

Élvezze a meggyőző előnyöket:

  • A magas minőségű cordierit tűzkő kiváló eredményt biztosít
  • A termék "AGES food-safe" élelmiszeripari tanúsítvánnyal rendelkezik
  • Tökéletesen barnítja az ételek alját
  • Optimális hőeloszlást biztosít
  • Praktikus méretű
  • A pizzalap anyaga magas porozitású, magas hőlökés állóságú, magas hőtároló képességekkel rendelkezik
  • Direkt sütésre alkalmas
  • Sütés előtt érdemes a lapot előmelegíteni

Használati útmutató:

Első használat előtt: 

 

A pizzalap vagy sütőlap sütőfelületét törölje át nedves konyharuhával ,és hagyja megszáradni. A pizzalapot csak szárazon használja, mert a nedves lap hevülés következtében megrepedhet.


Győződjön meg róla, hogy a pizzalapot stabilan, vízszintesen került-e bele a sütőeszközbe.

 

Figyelem!

 

A pizzalapot használat előtt elő kell melegíteni, soha ne tegye előre felmelegített sütőbe vagy grillre, hanem a használatos sütőeszközben melegítse fel.



A sütés közben ne érintse meg a pizzalapot, mert ez nagyon forró lehet és égési sérüléseket okozhat.



Használat sütőben/kemencében:

 

Tegye a pizzalapot/sütőlapot a sütő/kemence alsó vagy középső rácsára, illetve helyezze a kemencébe ennek megfelelően.

 

A sütőt kapcsolja alsó és felső melegítéses üzemmódba, a legmagasabb fokozatra, csukja be, a kemencét fűtse fel (300-400 fokra - , a pizzakemencének NAGYON forrónak kell lennie, mert a magas hőmérséklet az, amitől a pizza ropogós és levegős lesz) és hagyja a követ kb. sütő esetben 30, kemence esetében legalább 20 percig felforrósodni.

 

A pizzalap a használat során és azt követően nagyon forró, a balesetek elkerülése érdekében ne mozgassa, használat közben és a pizzalap kihüléséig védőkesztyű és hőálló eszközök alkalmazása ajánlott az égési sérülések (és anyagi kár) elkerülése érdekében.

 

Használat sütéshez:

 

A pizzát egy pizzalapát segítségével finoman helyezze be a kemence belsejébe a pizzalapra. 

 

Ezután állítsa a hőmérsékletet közepesre, hogy ne égjen meg a pizza teteje.

 

Körülbelül 30 másodperc elteltével vegye ki a pizzát a pizzalapát segítségével forgassa el egy negyeddel, majd finoman tolja vissza.

 

Ismételje ezt mindaddig, amíg a pizza ropogós állagú nem lesz és a sajt meg nem olvad rajta. 

 

Miután megsült a pizza óvatosan vegye ki a pizzakemencéből és helyezze egy vágódeszkára.

 

Mielőtt felvágná és megosztaná szeretteivel az elkészült gőzölgő, forró pizzát, hagyja kissé lehűlni.

 

A következő pizza sütése előtt állítsa a hőmérsékletet a legmagasabb fokozatra és hagyja néhány percig a pizzakemencét így, hogy az ismét elérje az optimális sütési hőmérsékletet.

 

Kemence esetében 2 vagy több pizza is megsüthető egymás után a pizzalap hőtartásával. Ennek kitapasztalása kemence függő is lehet.

 

A sütés befejeztével kapcsolja ki a sütőt (a pizzalap a sütő alkalmatosságban hűljön ki), és a kihűlt követ vegye ki, mielőtt a sütőt másra is használja.

 

A pizzakő használat közben felforrósodik és a készülék kikapcsolása/kemence használata után még hosszú ideig forró marad. 

 

Használat után hagyja  a követ teljesen kihűlni!



Használat kerti grillen: 

 

Helyezze a pizzalapot a grillre, annak felmelegítése előtt!!

 

A grillt kapcsolja a legmagasabb fokozatra, fedje le, és hagyja a követ kb. 30 percig felforrósodni. 

 

A további lépések megegyeznek a sütőben/kemencében történő használattal. 




További fontos útmutatások:

 

NE használja a pizzalapot nyílt láng felett.

 

Ne kerüljön a felületre égésgyorsító.

 

Ne tegye ki a pizzalapot extrém mértékű hőmérsékletváltozásnak. 

 

Ne tegyen fagyasztott ételt a forró kőre.

 

Ne használjon sütőpapírt, a nyers, lisztezett aljú pizzának közvetlenül kell érintkeznie a kővel.

 

A pizzalap törékeny, ütődéstől, vagy leeséstől eltörik. 

 

A lap felületét ne karcolja éles eszközzel, ne közvetlenül a kövön vágja fel a pizzát!



Tisztítás:

 

NE hűtse le vízzel a pizzakövet amikor még forró. 

 

A pizzalapot LEHŰLÉST KÖVETŐEN vízsugár alatt, puha természetes anyagú, nem karcoló kefével  tisztítsa meg (kerülje az éles, hegyes eszközöket mind sütés, mind tisztítás közben), a makacs foltokra nem karcoló súrolószert használjon, majd meleg mosószeres vízzel tisztítsa meg, majd vízzel öblítse a felületet.



Ne használjon vegyszereket, ne tisztítsa mosogatógépben! 

 

Tisztítás után hagyja a pizzalapot megszáradni és csak szárazon használja.



Figyelem! A mindennapi használat során a pizzalap felszíne elszíneződik, mely változás maradandó. Az elszíneződés a porózus kő működésének természetes velejárója, nincs hatással annak működésére.

 

 

Adatok
Brand
Rath
Cikkszám
RS403020830
Tömeg
4,7 kg/db