Ezzel a termékkel a pizza olyan ízű, mint Nápolyban, a kenyér pedig olyan, mintha frissen érkezne a sarki pékségből.
Élvezze a meggyőző előnyöket:
- A magas minőségű cordierit tűzkő kiváló eredményt biztosít
- A termék "AGES food-safe" élelmiszeripari tanúsítvánnyal rendelkezik
- Tökéletesen barnítja az ételek alját
- Optimális hőeloszlást biztosít
- A pizzalap anyaga magas porozitású, magas hőlökés állóságú, magas hőtároló képességekkel rendelkezik
- Sütés előtt érdemes a lapot előmelegíteni
Használati útmutató:
Első használat előtt:
A pizzalap vagy sütőlap sütőfelületét törölje át nedves konyharuhával ,és hagyja megszáradni. A pizzalapot csak szárazon használja, mert a nedves lap hevülés következtében megrepedhet.
Győződjön meg róla, hogy a pizzalapot stabilan, vízszintesen került-e bele a sütőeszközbe.
Figyelem!
A pizzalapot használat előtt elő kell melegíteni, soha ne tegye előre felmelegített sütőbe vagy grillre, hanem a használatos sütőeszközben melegítse fel.
A sütés közben ne érintse meg a pizzalapot, mert ez nagyon forró lehet és égési sérüléseket okozhat.
Használat sütőben/kemencében:
Tegye a pizzalapot/sütőlapot a sütő/kemence alsó vagy középső rácsára, illetve helyezze a kemencébe ennek megfelelően.
A sütőt kapcsolja alsó és felső melegítéses üzemmódba, a legmagasabb fokozatra, csukja be, a kemencét fűtse fel (300-400 fokra - , a pizzakemencének NAGYON forrónak kell lennie, mert a magas hőmérséklet az, amitől a pizza ropogós és levegős lesz) és hagyja a követ kb. sütő esetben 30, kemence esetében legalább 20 percig felforrósodni.
A pizzalap a használat során és azt követően nagyon forró, a balesetek elkerülése érdekében ne mozgassa, használat közben és a pizzalap kihüléséig védőkesztyű és hőálló eszközök alkalmazása ajánlott az égési sérülések (és anyagi kár) elkerülése érdekében.
Használat sütéshez:
A pizzát egy pizzalapát segítségével finoman helyezze be a kemence belsejébe a pizzalapra.
Ezután állítsa a hőmérsékletet közepesre, hogy ne égjen meg a pizza teteje.
Körülbelül 30 másodperc elteltével vegye ki a pizzát a pizzalapát segítségével forgassa el egy negyeddel, majd finoman tolja vissza.
Ismételje ezt mindaddig, amíg a pizza ropogós állagú nem lesz és a sajt meg nem olvad rajta.
Miután megsült a pizza óvatosan vegye ki a pizzakemencéből és helyezze egy vágódeszkára.
Mielőtt felvágná és megosztaná szeretteivel az elkészült gőzölgő, forró pizzát, hagyja kissé lehűlni.
A következő pizza sütése előtt állítsa a hőmérsékletet a legmagasabb fokozatra és hagyja néhány percig a pizzakemencét így, hogy az ismét elérje az optimális sütési hőmérsékletet.
Kemence esetében 2 vagy több pizza is megsüthető egymás után a pizzalap hőtartásával. Ennek kitapasztalása kemence függő is lehet.
A sütés befejeztével kapcsolja ki a sütőt (a pizzalap a sütő alkalmatosságban hűljön ki), és a kihűlt követ vegye ki, mielőtt a sütőt másra is használja.
A pizzakő használat közben felforrósodik és a készülék kikapcsolása/kemence használata után még hosszú ideig forró marad.
Használat után hagyja a követ teljesen kihűlni!
Használat kerti grillen:
Helyezze a pizzalapot a grillre, annak felmelegítése előtt!!
A grillt kapcsolja a legmagasabb fokozatra, fedje le, és hagyja a követ kb. 30 percig felforrósodni.
A további lépések megegyeznek a sütőben/kemencében történő használattal.
További fontos útmutatások:
NE használja a pizzalapot nyílt láng felett.
Ne kerüljön a felületre égésgyorsító.
Ne tegye ki a pizzalapot extrém mértékű hőmérsékletváltozásnak.
Ne tegyen fagyasztott ételt a forró kőre.
Ne használjon sütőpapírt, a nyers, lisztezett aljú pizzának közvetlenül kell érintkeznie a kővel.
A pizzalap törékeny, ütődéstől, vagy leeséstől eltörik.
A lap felületét ne karcolja éles eszközzel, ne közvetlenül a kövön vágja fel a pizzát!
Tisztítás:
NE hűtse le vízzel a pizzakövet amikor még forró.
A pizzalapot LEHŰLÉST KÖVETŐEN vízsugár alatt, puha természetes anyagú, nem karcoló kefével tisztítsa meg (kerülje az éles, hegyes eszközöket mind sütés, mind tisztítás közben), a makacs foltokra nem karcoló súrolószert használjon, majd meleg mosószeres vízzel tisztítsa meg, majd vízzel öblítse a felületet.
Ne használjon vegyszereket, ne tisztítsa mosogatógépben!
Tisztítás után hagyja a pizzalapot megszáradni és csak szárazon használja.
Figyelem! A mindennapi használat során a pizzalap felszíne elszíneződik, mely változás maradandó. Az elszíneződés a porózus kő működésének természetes velejárója, nincs hatással annak működésére.